Digital Marketing Live!

Nieuwe toepassingen voor bekende reclametactieken

30 minutes
Weiwei Liu-Schroeder Google

In een wereld waarin privacy voorop staat, is het belangrijker dan ooit om voor groei op de lange termijn te focussen op first party data.

Het stellen van de juiste marketingdoelen in de reclame is tegenwoordig niet meer handmatig, maar we hebben de mogelijkheid om AI te gebruiken. Door beide samen te brengen, de dataset van de eerste partij en automatisering via AI, hebben de teams van Google een aantal github-oplossingen gecreëerd die voor iedereen beschikbaar zijn om adverteerders te helpen hun gegevens te stroomlijnen.

Ga met Weiwei mee voor een sessie waarin zij onderzoekt hoe Google digitale bedrijven kan helpen op deze transformatieve reis met nieuw gebouwde oplossingen. Van het verrijken van gegevens in server-side configuraties tot het verbeteren van de manier waarop je onbewerkte BigQuery-gegevens kunt transformeren voor Google Analytics 4-gebruik.

Weiwei Liu-Schroeder

Weiwei Liu-Schroeder

Google

Weiwei is Data & Measurement Lead bij Google. In haar rol richt ze zich op webanalyses, privacygerichte oplossingen en first party data. Ze heeft dertien jaar ervaring met zoek- en displaymarketing in meerdere regio’s in Europa en Azië. Ze heeft in Duitsland, België en Singapore gewoond en is bekend met het wereldwijde ecosysteem van advertentie- en marketingtechnologie. Momenteel gevestigd in Amsterdam, vervulde ze de aanvullende rol als voorzitter van de taskforce Data & Technologie van VIA Nederland.