Digital Marketing Live!

Hoe je online écht impact maakt met CRM data

14:40 30 minutes presentation Stage 2
Pieter-Jan Terryn GoogleMark Wilmont EDM

De third-party cookie verdwijnt langzaam maar zeker uit het straatbeeld waardoor het moeilijker wordt om consumenten online te herkennen. Steeds belangrijker worden daarom de data die de consument rechtstreeks aan de marketeer toevertrouwt, de zogenaamde first-party data (CRM data).

Hoewel het gebruik van CRM data vaak niet tot de dagelijkse werkzaamheden behoort, biedt dit wel enorme kansen voor marketeers. Maar hoe maak je nou écht impact in online advertising met de inzet van eigen CRM data? EDM en Google vertellen hoe je dit het beste aanpakt!

Pieter-Jan Terryn

Pieter-Jan Terryn

Google

Pieter-Jan heeft als missie om systemen en technologieën te vereenvoudigen. Met een achtergrond in engineering vertaalt hij complexe concepten in mensentaal. 

Bij Google is hij verantwoordelijk voor Data & Measurement in de Benelux en de Nordics, en begeleidt hij bedrijven bij intelligente marketing op basis van data. Hij heeft een bijzondere interesse voor een duurzaam open internet, waarbij de juiste balans wordt gevonden tussen de online gebruiker, de content publisher en de slimme marketeer.

Mark Wilmont

Mark Wilmont

EDM

Mark werkt sinds november 2022 bij EDM als Product Lead Digital. In zijn rol triggert Mark adverteerders om na te denken over hun datastrategie en hoe ze CRM-data kunnen gebruiken in hun online marketingcampagne.

Door zijn ervaring als online marketeer en CRM marketeer weet hij goed wat de waarde is van CRM data in online advertising. Hij heeft daarnaast ervaring in het pionieren met o.a. mobile advertising en omnichannel marketing.

Gelijktijdige sessies