Digital Marketing Live!

Nieuwe regels: een bom onder influencer marketing?

13:20 30 minutes Stage 3
Naomi van der Louw DDMA

Influencers moeten transparant zijn over hun commerciële samenwerkingen. Dat was al jaren zo. Maar sinds vorig jaar vallen (grote) influencers onder de Mediawet. Hiermee komen er verschillende nieuwe regels op het bordje van influencers, merken en bureaus.

Door deze enorme hoeveelheid verschillende regels, onder meer per type reclame en kanaal, is het vandaag de dag knap lastig om overzicht te houden over welke regels precies gelden voor een specifieke situatie. Hoe ga je hiermee om? En wie is verantwoordelijk voor de naleving van de regels?

In deze presentatie loodst Naomi jullie langs de laatste ontwikkelingen op het gebied op (de regels van) influencer marketing. Denk hierbij aan kinderinfluencers, Kijkwijzer-symbooltjes in YouTube video’s, de #ad, vapende TikTokkers en boetes die kunnen oplopen tot €225.000.

Naomi van der Louw

Naomi van der Louw

DDMA

Naomi is Legal Counsel bij DDMA, branchevereniging voor data en marketing. Zij helpt organisaties met allerlei juridische vraagstukken en is gespecialiseerd in het privacyrecht en marketing, specifiek in reclame op sociale media.

Gelijktijdige sessies