Digital Marketing Live!

Hoe schaal je een succesvolle marketplace community?

15:20 30 minutes Stage 4
Stijn van Aert Fring.work

Marketplace platforms zijn overal om ons heen en we interacteren er iedere dag mee; bijvoorbeeld wanneer we een taxi nemen of boeken bestellen. Voor het ontwikkelen en succesvol laten groeien van een community marketplace is er geen standaard formule. Er zijn wel een aantal succesvolle ingrediënten die de basis vormen om de network effects te bereiken om zo exponentiële groei waar te maken. Marketplaces zijn ontzettend complex, uitdagend en interessant om te ontwikkelen.

In deze talk worden de do’s en don’ts gedeeld voor het neerzetten, ontwikkelen, schalen en exponentieel laten groeien van een community marketplace.

Echte cases, war stories en learnings worden gedeeld uit de praktijk. Ervaringen worden gedeeld vanuit het lanceren en schalen van het Fring.work platform, deze is speciaal gericht op de digital en marketing freelance talent community. Daarnaast worden er andere succesvolle cases gedeeld ter inspiratie.

Een marketplace bouwen vraagt een lange adem en diepe zakken. Het in balans laten groeien van de vraag, aanbod en platform dimensies is hard werken en slimme keuzes maken. Dit gaat samen met veel trial en error ervaringen.

Wat helpt is als je laten inspireren door andere marketplace peers wanneer je een marketplace wilt starten, opschalen en internationaliseren.

Stijn van Aert

Stijn van Aert

Fring.work

Stijn van Aert, CEO en co-founder van Fring.work, is frontrunner van en mede verantwoordelijk voor de disruptie van de freelance bemiddelaars markt voor digital, marketing en tech talent.

Stijn heeft eerder in de rol van ondernemende strateeg en strategy director gewerkt met diverse disruptieve start-ups en scale-ups. Hij heeft uitgebreide ervaring op het schalen van community marketplaces en SaaS companies.

Gelijktijdige sessies