Digital Marketing Live!

Hoe Lebara.nl de juiste CX-prioriteiten stelt via Customer Experience Benchmarking

10:40 30 minutes presentation Stage 6
Eelco Gijze LebaraKoen van Lunteren WUA

Ontdek hoe telecombedrijf Lebara sinds 2019 een succesvolle transitie van offline naar online heeft doorgemaakt, waarbij de toepassing van customer experience benchmark inzichten essentieel was. In een competitieve markt is het cruciaal om structureel om je heen te blijven kijken. Lebara’s commercieel directeur Eelco Gijze en WUA’s Digital Research Consultant Koen van Lunteren vertellen in deze sessie hoe benchmarking een vast onderdeel is geworden van de optimalisatiecyclus van Lebara.nl en hoe je deze krachtige tool kunt gebruiken om de juiste CX-prioriteiten te stellen.

Eelco Gijze

Eelco Gijze

Lebara

Eelco heeft 25 jaar ervaring in commerciële rollen bij aanbieders van vaste en mobiele communicatie in de consumentenmarkt . Bij Lebara is hij verantwoordelijk voor herpositionering en digitalisering van het merk, de groei van de klantenbase en voor customer service.

Koen van Lunteren

Koen van Lunteren

WUA

Koen is Digital Research Consultant bij onderzoeksbureau WUA en helpt merken het online succes te vergroten met inzichten en prioriteiten uit Customer Experience Benchmark-onderzoek.

Gelijktijdige sessies